Kiepsko to będzie wyglądać :|
[O1] Światła do jazdy dziennej Hella LED /foto/
Zwiń
X
-
Krystian - wygląda nieźle, u mnie na środku nie przejdzie przez mocowanie haka, chyba że mam za głębokie mocowanie LEDów - dostałem używkę w prezencie - komuś nie pasowała - więc pewnie to jakiś syf z allegro bo widać że diody to nie OSRAM a obudowa tego jest pancerna
Ostatnio w 3mieście widziałem jak ktoś sobie zamocował dwa zestawy lamp - okrągłe obok siebie. Ale to był jakiś mały Ford - wyglądało całkiem całkiem, tylko szkoda kasy....Mój Skodillac
Komentarz
-
-
orzeu, no właśnie, wygląda prawie jakby wyjechał z nimi z fabryki w przeciwieństwie do zwykłych które najzwyklej w świecie nie podobają mi się :evil: . Myślę, że z montażem też nie powinno być większych problemów, mocowanie haka nie powinno przeszkadzać, a jedyny problem to podcięcie plastikowych osłon. Ja już jestem zdecydowany także niedługo przekonam się jak to wygląda w praktyce
Komentarz
-
-
koledzy pytalem znajomego na stacji i wedlug prawa mozna miec tylko jeden komplet zamotowany swiatel dziennych a nie tak jak kolega wyzej napisal ze jakim malym aucie mial dwa komplety moga niebiescy sie doczepic...moja czarna perla
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=980275#980275
Komentarz
-
-
danielosy, a niby gdzie tak jest napisane,ja słyszałem o tym jak mają funkcjonować a nie o ilości jaka może być zamontowana ,mają się po prostu mieścić w miejscu wyznaczonym prawnie co do odległości, przechodziłem już kontrolę i jakoś pan policjant nic nie powiedział co do świateł dziennych (po 2 sztuki w kratce) tylko zapytał o homologację;
jeśli możesz to wrzuć treść przepisów o ruchu drogowym i warunkach dopuszczających w których będzie zawarta ilość świateł dziennych na pojeździe. ok
pozdro :szeroki_usmiechBył ATD 101KM 240NM a teraz jest
ARL 185KM 371NM http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...lies/smile.png i teraz czuć że auto jedzie http://forum.octaviaclub.pl/core/ima...es/biggrin.png
https://www.olx.pl/oferta/sprzedam-k...5-IDeGVGr.html
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ROBAL_26danielosy, a niby gdzie tak jest napisane,ja słyszałem o tym jak mają funkcjonować a nie o ilości jaka może być zamontowana ,mają się po prostu mieścić w miejscu wyznaczonym prawnie co do odległości, przechodziłem już kontrolę i jakoś pan policjant nic nie powiedział co do świateł dziennych (po 2 sztuki w kratce) tylko zapytał o homologację;
jeśli możesz to wrzuć treść przepisów o ruchu drogowym i warunkach dopuszczających w których będzie zawarta ilość świateł dziennych na pojeździe. ok
pozdro :szeroki_usmiechPozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
a ja mam pytanie: miał ktoś z Was w rękach światła dzienne z Kauflandu? - pojawiły się tam listwy po 24 ledy za całe 65PLN, obejrzałem tylko na tyle, że na kloszach jest E4 i RL, czyli legalne. pytanie, czy technicznie i wytrzymałościowo warte to coś? cena kusząca, jak za komplet porządnych żarówek, który zapewne wytrzyma ze 2x dłużej z dziennymi, więc teoretycznie inwestycja zwraca się od razu (zakładając, że same lampki się nie rozpadną); w koszta okablowania czy ew. przekaźnika nie wnikam - wala mi się po domu trochę tego
Komentarz
-
-
tak sobie poczytałem o dziennych w 01 a jak się ma w 02
w mojej: halogeny, osłona do haka (bez dziurek w kratkach) a jak pomierzyłem nie ma bata zmieścić się w wymiarach z instrukcji.
mam dodatkowo czujnik świateł i fajnie jakby "same" gasły dzienne a zapalały się drogowe ops:
Na allegro można za 2 stówki kupić już a homologacją
Czy jest ktoś z 02 i zamontował podobne.
Chciałem przez chwile podpiąć 2 halogeny ale podobno koszt spory.
Może jakieś pomysły na dzienne w starszej ale 02Nabytek w 04.2010 r czyli 2,0 TDI.
Po drodze Verso 2,0 D4D, Auris 1,6 Velmatec
A teraz jest 1,4 TSI z 2012
Komentarz
-
-
ja mam takie dodatkowe parę pytań, bo ostatecznie dojrzałem do montażu światełm dziennych.
- czy ledowe dzienne zakłócają Wam radio/cb? mignął mi temat na elektrodzie, że wszystkie, włącznie z firmowymi philipsami trochę sieją po instalacji
- jak jest z żywotnością diod LED? poczytałem o vertexach 507 i podobno padają jak muchy, ogólnie bardziej przemawiają do mnie okrągłe dzienne, np coś takiego: http://allegro.pl/swiatla-dzienne-ok...056271241.html - ma ktoś, mógłby się wypowiedzieć? - najbardziej w tych okrągłych martwi mnie jakiś "automat", który ma zapalać dzienne po zapaleniu silnika, co jest niezgodne z przepisami o dziennych
- ostatnia (nienajgorsza w sumie opcja) to zainstalowanie sobie wesemów okrągłych na zwykłych żarówkach 21W - przerabiał ktoś wesemy w praktyce?
z góry dzięki za wszelkie dobre rady
Komentarz
-
-
czernobyl, hay ja powiem ci tyle z doswiadczenia kup sobie kratki z diesla maja wieksze szpary i zmiescisz bez problemu plakie 28ledy takie jak ja mam.Akurat 1 pare dostalem jakas dziwna bo padly mi po pol roku ale za to 2 para ktora dostalem po wymianie (bo tamte bbyly trefne zimne luty) te nowe dzialaja super!! Tym bardziej ze utopilem je z 5 razy calkowicei pod woda byly przez powodzie.Motarz bardzo prosta i za duzo nie musisz wycinac tylko poprzeczne rowki w zaslepkach.W zestawie masz wlacznik automatyczny przekrecisz kluczyk to sie zapalaja a kabelki super prosto plus i minus do akusia a 3 kabel zolty do postojowek do plusa,sa takie laczniki do kabli ze nawet kabla z auta nie musisz przecinac tylko wkladasz do kabla jeden i drugi kabel i zaciskasz klesczami i jest ok.Tu masz przyklady moich swiatel oraz filmik
tu masz swiatla oraz jak podlaczyc http://allegro.pl/swiatla-jazdy-dzie...060969385.html
oraz filmik
moja czarna perla
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=980275#980275
Komentarz
-
-
Z racji, że jest już cieplej na dworze i można co nieco porobić przy samochodzie mam chęć założyć u siebie światła do jazdy dziennej. Zamierzam kupić takie Philipsy 4 ledowe i włożyć je w kratki w zderzaku. Czy ktoś już takie ma i może pochwalić się zdjęciem, ew. filmikiem na Youtube?
Przykładowa aukcja:
Zależy mi aby światło było białe a nie niebieskawe, co by nie mieć zbyt częstych postojów na poboczu i tłumaczenia się Policji. Philips powinien mieć jednak dobre ledy, homologacja jest właściwa a montaż wydaje się prosty. Czekam na opinie. Koszt nawet spory, jednak ja wyliczyłem, że jak założę w marcu to do października mi się zwrócą. :lol:
EDIT: 08.03.2012
No i doczekałem się Oto efekt
Dziś była ładna pogoda więc wklejam następne fotki:
O1-->O3--> ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czernobylZ tych "tanszych" ktos z Was do 01 ostatnio zakładał? Mozecie jakis kpl polecic?O1-->O3--> ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kabi_007Podpisuję się pod tym. W Philipsach diodki osadzone są u góry a nie centralnie w lampie i światło pada z diodek na odbłyśnik i dopiero na drogę. W najtańszych chińczykach diody są agrotunigowo niebieskawe i świecą jakby chciały a nie mogły.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez 105hzW dzień w normalnej przejrzystości powietrza, nie widze potrzeby stosowania świateł mijania/ dziennych itp itp.O1-->O3--> ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czernobylZ tych "tanszych" ktos z Was do 01 ostatnio zakładał? Mozecie jakis kpl polecic?
[ Dodano: Czw 15 Mar, 12 19:32 ]
kabi_007,
Czy na pewno masz max 40 cm od obrysu samochodu (zewnętrzna krawędź). Ja ostatnio montowałem trochę dłuższe i mieszczę się z przepisami 'na styk'
No i - zamontowałem do kratek BFQ - nie ma większego problemu - tylko trochę cierpliwości i da się :-)
Komentarz
-
Komentarz